Vegan Spreads: 3 Ideas

1/18/2014 04:58:00 pm

Wenn es geht, esse ich gern vegan: das dürfte nach mehreren Kuchenrezepten dieser Art nicht mehr ganz unbekannt sein. Das macht natürlich auch vor der Stulle nicht Halt: auch da gibt es Alternativen!
Idee 1: veganes Zwiebelmett - das Rezept findet ihr hier.



If I can, I like eating vegan: this shouldn't be totally new after several cake recipes of this kind. Of course, this doesn't end with cake: there are also great spreads and alternatives for cheese!
Idea 1: vegan minced pork (recipe from here). Crumble 100g rice cake in a large bowl. Dice 1 onion and add to the rice cake. Dissolve 4 tbsp. tomato puree in 300ml hot water, add 5 tbsp. gherkins water (the liquid in the gherkins jar) and pour into the bowl. Mix thoroughly and season with salt and pepper. Let sit for at least 8 hours in the fridge.



Idee 2: veganes Schmalz (Rezept aus diesem Buch). Dazu 80g Pflanzenfett in einer Pfanne erhitzen, 2 Zwiebeln fein würfeln und dazu geben. 10 Minuten bei kleiner Hitze braten. 1 kleinen Apfel würfeln und in die Pfanne geben, 5 Minuten mitbraten. Pfanne von der Hitze nehmen und 80g Kokosfett und 80ml Öl unterrühren. Das Ganze 2 Std. abkühlen lassen, in Gläser füllen und 6 Std. fest werden lassen.



Idea 2: vegan lard (recipe from this book). Heat 80g vegetabke fat in a pan, finely dice 2 onions and add into the pan. Fry for 10 mins on a small heat. Dice 1 small apple and add to the pan, fry for 5 mins. Take the pan off the heat and mix in 80g coconut fat and 80ml vegetable oil. Let everything cool down for 2 hours, then fill into jars and let it harden for another 6 hours.



Idee 3: Kichererbsen- und Ingweraufstrich. Dazu 1 Dose Kichererbsen und ein daumengroßes Stück Ingwer im Mixer pürieren, Salz und Pfeffer dazu. Wenn der Aufstrich zu trocken wird, gebe etwas Sojamilch hinzu!



Idea 3: chickpea and ginger spread. Add 1 can of chickpeas and 1 thumb-sized piece of ginger into the food processor. Season with salt and pepper. If the mixture is too dry, simply add some soy milk!




-Kati

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20 comments

  1. Look yummy! Chic peas in ANYTHING makes me want to eat!
    xx Missy
    www.myconcretecatwalk.com

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  2. Amazing post!!! xxx

    http://www.i-fashion.com.pt

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  3. ah sehr lecker
    nur das vegane hack schmeckt mir nicht
    hab ich auch schon einmal probiert ^^

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  4. Das Vegane mett ist so Lecker. Ich mach mir das ständig.
    Ich mache es aber etwas anders als du :)
    Ich ernähre mich auch grösstenteils Vegan, bin aber Vegetarier ..

    lg

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  5. These are really interesting ideas. I'm going to try them.

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  6. Delicious dear! Kisses.
    http://www.solaanteelespejo.blogspot.com.es/

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  7. Hi dear!! Thank you so much for your coment :)
    I love your post!!
    Come and see my new post "Get lucky" at
    http://peaceinmyshoes.blogspot.com.es/

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  8. Thanks for this! As a vegetarian, I am always on the look-out for new meat-free recipes!

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  9. also das zwiebelmett will ich schon seit längerem mal ausprobieren! bin total gespannt dadrauf :)

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  10. Vegan recipes always surprise me in cleverness

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  11. Mmm, looks like such a healthy alternative to everything else!

    The Dragonfruit Diaries

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  12. Das schaut alles sehr gut aus, muss ich ausprobieren! Und dann auch noch vegan *.*

    Danke für deinen Kommentar, hab mich voll drüber gefreut :3

    Alles Liebe <3
    Fly

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  13. Oh that looks ery delicious, I love it eat healthy I want know more vegan recipes!
    xx

    www.sakuranko.com

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  14. Number 3 sounds like it would be my favorite... yum!

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  15. Yummy! Personally, I prefer the third idea with chickpeas and ginger! It reminds me of hummus which I really love! I will give it a try. Looks really delicious and easy to make.

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  16. Thank for sharing these interesting ideas! I prefer eating only vegan so I will have to try them out! I am always grateful for your kind comments...Have a great week ahead!

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  17. Super! Muss ich alles ausprobieren. ^^

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  18. Great finding this vegan recipe ! Thank you ;)

    Http://lornasharp.blogspot.com

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