Vegan Spreads: 3 Ideas
1/18/2014 04:58:00 pmWenn es geht, esse ich gern vegan: das dürfte nach mehreren Kuchenrezepten dieser Art nicht mehr ganz unbekannt sein. Das macht natürlich auch vor der Stulle nicht Halt: auch da gibt es Alternativen!
Idee 1: veganes Zwiebelmett - das Rezept findet ihr hier.
If I can, I like eating vegan: this shouldn't be totally new after several cake recipes of this kind. Of course, this doesn't end with cake: there are also great spreads and alternatives for cheese!
Idea 1: vegan minced pork (recipe from here). Crumble 100g rice cake in a large bowl. Dice 1 onion and add to the rice cake. Dissolve 4 tbsp. tomato puree in 300ml hot water, add 5 tbsp. gherkins water (the liquid in the gherkins jar) and pour into the bowl. Mix thoroughly and season with salt and pepper. Let sit for at least 8 hours in the fridge.
Idee 2: veganes Schmalz (Rezept aus diesem Buch). Dazu 80g Pflanzenfett in einer Pfanne erhitzen, 2 Zwiebeln fein würfeln und dazu geben. 10 Minuten bei kleiner Hitze braten. 1 kleinen Apfel würfeln und in die Pfanne geben, 5 Minuten mitbraten. Pfanne von der Hitze nehmen und 80g Kokosfett und 80ml Öl unterrühren. Das Ganze 2 Std. abkühlen lassen, in Gläser füllen und 6 Std. fest werden lassen.
Idea 2: vegan lard (recipe from this book). Heat 80g vegetabke fat in a pan, finely dice 2 onions and add into the pan. Fry for 10 mins on a small heat. Dice 1 small apple and add to the pan, fry for 5 mins. Take the pan off the heat and mix in 80g coconut fat and 80ml vegetable oil. Let everything cool down for 2 hours, then fill into jars and let it harden for another 6 hours.
Idee 3: Kichererbsen- und Ingweraufstrich. Dazu 1 Dose Kichererbsen und ein daumengroßes Stück Ingwer im Mixer pürieren, Salz und Pfeffer dazu. Wenn der Aufstrich zu trocken wird, gebe etwas Sojamilch hinzu!
Idea 3: chickpea and ginger spread. Add 1 can of chickpeas and 1 thumb-sized piece of ginger into the food processor. Season with salt and pepper. If the mixture is too dry, simply add some soy milk!
-Kati
20 comments
Look yummy! Chic peas in ANYTHING makes me want to eat!
ReplyDeletexx Missy
www.myconcretecatwalk.com
Amazing post!!! xxx
ReplyDeletehttp://www.i-fashion.com.pt
ah sehr lecker
ReplyDeletenur das vegane hack schmeckt mir nicht
hab ich auch schon einmal probiert ^^
Das Vegane mett ist so Lecker. Ich mach mir das ständig.
ReplyDeleteIch mache es aber etwas anders als du :)
Ich ernähre mich auch grösstenteils Vegan, bin aber Vegetarier ..
lg
These are really interesting ideas. I'm going to try them.
ReplyDeleteDelicious dear! Kisses.
ReplyDeletehttp://www.solaanteelespejo.blogspot.com.es/
Hi dear!! Thank you so much for your coment :)
ReplyDeleteI love your post!!
Come and see my new post "Get lucky" at
http://peaceinmyshoes.blogspot.com.es/
Thanks for this! As a vegetarian, I am always on the look-out for new meat-free recipes!
ReplyDeletealso das zwiebelmett will ich schon seit längerem mal ausprobieren! bin total gespannt dadrauf :)
ReplyDeleteVegan recipes always surprise me in cleverness
ReplyDeleteMmm, looks like such a healthy alternative to everything else!
ReplyDeleteThe Dragonfruit Diaries
Das schaut alles sehr gut aus, muss ich ausprobieren! Und dann auch noch vegan *.*
ReplyDeleteDanke für deinen Kommentar, hab mich voll drüber gefreut :3
Alles Liebe <3
Fly
Looks great, Kati!
ReplyDeletexoxo, Kierra Makayla
Oh that looks ery delicious, I love it eat healthy I want know more vegan recipes!
ReplyDeletexx
www.sakuranko.com
Number 3 sounds like it would be my favorite... yum!
ReplyDeleteThis looks so delicious!
ReplyDeleteYummy! Personally, I prefer the third idea with chickpeas and ginger! It reminds me of hummus which I really love! I will give it a try. Looks really delicious and easy to make.
ReplyDeleteThank for sharing these interesting ideas! I prefer eating only vegan so I will have to try them out! I am always grateful for your kind comments...Have a great week ahead!
ReplyDeleteSuper! Muss ich alles ausprobieren. ^^
ReplyDeleteGreat finding this vegan recipe ! Thank you ;)
ReplyDeleteHttp://lornasharp.blogspot.com