How to Pickle Cucumbers the Easy Way

9/15/2015 03:52:00 pm



Vor einer Weile habe ich von einer Freundin eine Ladung Gurken bekommen - so viele konnte ich nicht auf einmal essen und habe daher ein paar eingelegt. Geht auch sehr einfach! Dazu braucht ihr Gurken, Essig, Salz, Zucker und Ingwer.



A little while ago I received some cucumbers from a friend - too many to eat and so I decided to pickle some of them. It's really simple! You'll need cucumbers, vinegar, salt, sugar and ginger.




Gurken erstmal reiben, schneiden, was auch immer - ich habe ein paar in Scheiben gerieben und ein paar kurze und lange Stäbchen geschnitten. Diese mit Salz bestreuen, ordentlich verrühren und 10 min wirken lassen.



First, cut or grate or whatever your cucumber - I grated some into thin slices and cut the rest into short and long sticks.  Sprinkle them with a generous pinch of salt, mix well and leave for 10 minutes.




Ingwer klein raspeln und schneiden. Essig und Zucker verrühren (je 50ml Essig etwa 40g Zucker). Die Gurken gründlich abwaschen und Wasser herausdrücken. In Gläser füllen und mit dem Essig-Zucker-Gemisch sowie dem Ingwer auffüllen. Ab in den Kühlschrank und fertig! Mindestens ein paar Stunden vor Verzehr ziehen lassen.



Grate and cut the ginger. Mix vinegar and sugar (per 50ml vinegar approximately 40g sugar). Rinse the cucumber thoroughly and squeeze out excess water. Fill into jars and fill up with the vinegar-sugar-mix as well as ginger. Into the fridge and done! Leave to rest for at least a few hours before eating.



-Kati

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16 comments

  1. ooh I have always wanted to make pickles myself, this is such a simple recipe I will have to try. And I never thought of adding ginger, that sounds really yummy :)

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  2. schöne idee... was denkst du, wie lange sich so etwas hält?!

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  3. das ist doch einfacher als ich dachte und ich liebe eingelegte gurken :)
    liebe grüße!

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  4. That looks amazing!
    Have a great week!
    Natallia Jolliet
    http://www.alexphotographygeneva.blogspot.com/

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  5. I've only had the premade ones

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  6. Meine Oma macht immer eingelegte Gurken, die schmecken einfach so lecker :)

    Liebe Grüße,
    Jana von bezauberndenana.de

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  7. Cool! I love to eat these but never thought about making them.

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  8. I love pickles, but I've never made them myself. Thank for the recipe!

    Bella Pummarola

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  9. Ooooh! This is so perfectly timed because our neighbors just shared a couple cucumbers with us haha. Great post :D You're so well rounded! Knowledgeable on how to do everything, I swear <3

    The Dragonfruit Diaries
    Check out my YouTube channel too!

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  10. Ooh I've never pickled anything, thanks for sharing! :) xx

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  11. Amazing post!
    Have a nice end of the week!
    Angela Donava
    http://www.lookbooks.fr/

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  12. You have a golden hands! This looks very tasteful and its great for the autumn time that will come :)
    Lots of kisses enjoy the day :*

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  13. Was für ne gute Idee Kati! Ey, du hast immer so einfache aber super Ideen auf die ich nie kommen würde. Normalerweise friere ich alles ein aber das geht ja mit Gurken nicht so gut, da ist Einlegen definitiv die bessere Variante! :)

    Bad Taste Toast - A German/Australian Style Blog

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  14. Those pickles look delicious and beautiful!!!
    I would like to try it !

    akiko

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