Vegan Tomato Quiche
1/10/2017 03:47:00 pm
Eine Quiche zu backen, stand schon lange mal auf meiner Liste, und endlich habe ich ein unkompliziertes veganes Rezept gefunden (und zwar hier). Im Großen und Ganzen habe ich mich dran gehalten und lediglich getrocknete Kräuter und kein Kurkuma benutzt. Sehr lecker und empfehlenswert!
Making a quiche had been on my list for a while now and I have finally found an uncomplicated vegan recipe (this one). I'll be so kind as to translate it for all of those who want to try! First off, mix 330g flour, 150g margarine, 80ml water and 1/2 tsp sea salt to a smooth dough. Leave to rest in the fridge for 30 minutes.
Wash and half 400g of cherry tomatoes, set aside. Puree 400g silk tofu with 2tbsp (olive) oil, 2 tbsp starch and 1 tsp sea salt. Add nutmeg, pepper, thyme and oregano to taste. Roll the dough and enter into the baking dish using the baking paper you rolled it on. Bake for 10 minutes at 200°C. Pour the filling into the dish, spread the tomatoes with the skin in the filling so they don't lose too much moisture. Bake for another 20 minutes, then reduce heat to 175°C and bake until ready. Let cool for 10 minutes and enjoy!
Diese tolle Quicheform habe ich übrigens von hier neu gekauft; sie hat einen Hebeboden, wodurch man die Quiche ganz leicht ohne Zerstörung rausheben kann, sehr praktisch. Das hatte mich immer vom Backen abgehalten, aber jetzt wird es das wohl öfter bei uns geben!
I bought the fantastic quiche dish from this store; it has got a removable base which makes removing the quiche from the dish without destroying it so easy! This was actually the reason that kept me from baking quiches, but I think this will be on the menu more often now!
-Kati
18 comments
Oh eines meiner Lieblingsgerichte! :)
ReplyDeleteLiebe Grüße!
Sieht sehr lecker aus! :)
ReplyDeleteIch wollte auch schon lange mal eine Quiche machen. Habe mir vor Monaten sogar extra eine Form dafür gekauft, aber irendwie habe ich das mittlerweile schon wieder total vergessen. Danke, fürs erinnern :)
Liebe Grüße,
Jana von bezauberndenana.de
looks lecker! Lovely photos! Great for the cold wintery days! I'm making a filo pastry strudel with dill tofu tomorrow for lunch
ReplyDeleteDeinen Blog habe ich gerade entdeckt und er hat mir sofort gute Laune gmacht. :) So farbenfroh und liebevoll, wie alles gestaltet ist. <3
ReplyDeleteDas Rezept klingt richtig lecker, ich werde mich definitiv mal daran versuchen. <3
Liebste Grüße,
Sabrina
https://sabrinaharth.com
wow, such a bliss and so yummy coa am a vegetarian. I need to try this out.
ReplyDeleteNew post on my blog . Do drop by soon <3
✿thefashionflite
Oh yum, looks really delicious and so pretty☺
ReplyDeletewow. very beautifully done.
ReplyDeleteThis looks AMAZING!!! Seriously got my mouth watering over here! - http://www.domesticgeekgirl.com
ReplyDeletemhmm lecker!
ReplyDeletethis looks yummy. Thanks for participating in the Wsdear giveaway. Check your email to see how you collect your gift. Congrats!
ReplyDeleteI so love this!
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Wonderful bakes, Kati! If only I'm living next door....... xoxo
ReplyDeleteDas mit dem Hebeboden ist ja genial, denn ich habe bisher immer so meine Herausforderungen die Quiche aus der Form zu bekommen :) Und danke für das Rezept, absolut mein Geschmack, muss ich glatt mal ausprobieren.
ReplyDeleteLiebe Grüße, Rena
www.dressedwithsoul.com
yummm, sieht die gut aus! Eine Quiche wollte ich auch schon seit Ewigkeiten machen :)
ReplyDeleteIch lese deinen Blog wirklich unglaublich gerne, Liebes!
Ganz liebe Grüße, Julia ☾ | www.serendipityblog.de
Oh wie lecker <3 das muss ich auch mal probieren :) Und mal wieder tolle Fotos übrigens!
ReplyDeleteLiebe Grüße,
Hannah :)
easypeasy-vintage.de
Oh, das schaut soooo lecker aus, yummy:) Sollte ich mal ausprobieren. Liebe Grüße, Leonie von http://eyeofthelion.de
ReplyDeleteI love all the pictures!! great quality and I have to say the pizza looks delicious!
ReplyDeletePlease visit my Blog!
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Alessa Bernal.
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