Vegan Ginger Bread // Vegane Lebkuchen
12/24/2014 03:44:00 pm
Ich bin ja ein Lebkuchenfreund aus ganzem Herzen. Ich liebe diese Dinger einfach - leider vertragen die sich nicht mehr mit meiner keine Milch-und-Eier-Ernährung. Damit ich die Weihnachtszeit trotzdem überstehen kann, hatte ich mir vorgenommen, mich durch die diversen Rezepte, die es online so gibt, zu backen. Glücklicherweise ist das erste (und einfachste!) schon so überzeugend, dass ich gar nicht weitersuchen werde. Das Rezept findet ihr hier - und damit auch frohe Weihnachten an euch alle!!
I am a huge fan of gingerbread. I just love them - unfortunately, the store-bought ones don't comply with my no-dairy-and-egg diet. To be able to survive the Christmas time nevertheless, I decided to go ahead and try out all the recipes online. Fortunately, the first one I tried was already a hit - and it is the simplest! I don't need to look further. You can find the recipe here, but I'll quickly translate for you guys: mix 500g whole spelt flour, 250g cane sugar, 200ml soy cream, 4 tbsp dark cocoa powder, 2 tbsp gingerbread seasoning, 1 pack baking powder, 1 tbsp amaretto or rum. Knead a firm dough, roll it out approximately 1cm thick. Bake at 175°C for 10 mins. Eat quickly before it dries out!
Merry Christmas everyone!!
Statt Rum habe ich Wasser genommen und auch die Orangenglasur habe ich weggelassen. Das nächste Mal kommt da Zartbitterschoki oben drauf, hmmmm... Und das Beste: wenn man sie selbsr macht, kann man auch im Sommer Lebkuchen essen! Harhar.
Instead of rum, I used water and also didn't add an orange frosting as suggested by the recipe. The next time I'll put dark chocolate on top, hmmm... And the best thing: if you make them yourself, you are not dependent on the shops and can even eat them in summer! Hehe.
Genießt alle die Vorweihachtszeit! // Everyone, enjoy the Christmas time!
-Kati
12 comments
Mmm... I'm gonna try this. I love the flavor of gingerbread but want to avoid bad ingredients, like you. Merry Christmas!
ReplyDeleteyum. sehen super lecker aus. jetzt muss ich nur irgendwo die geduld zum backen auftreiben...
ReplyDeleteYummy, yummy Kati.
ReplyDelete☆:*´¨`*:.☆(¯`*•.¸,¤°´Merry Christmas`°¤,¸.•*´¯)☆:*´¨`**:.☆
Lenya
FashionDreams&Lifestyle
yummy :)
ReplyDeleteI love gingerbread as well! Thanks for the vegan
ReplyDeleterecipe c: Merry Christmas! Xx
these look amazing!
ReplyDeletexx danielle // shades of danielle // bloglovin
nice cookies
ReplyDeleteThis looks so good!! Might have to try this out, thanks for sharing :)
ReplyDeleteMerry Christmas :)
http://floralsandsmiles.blogspot.ca/
Ich libe Deutsche pfefferkuechen - so lecker! Aber ich habe keine dieses jahr gegessen :( - ich muss nach Lidl gehen und ein paar kaufen.
ReplyDeletefantastiches blog!
(entschuldigung fur meine Deutsche!)
Are these cookies? They look so good! I've never seen gingerbread that wasn't very thin and very hard before. I'll have to try them if I can find the time!
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ReplyDeleteIt looks great! I am a huge fan of gingerbread!
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