My Vegan Autumn Meal
9/08/2014 05:06:00 pm
Auch wenn es so schön ist, zum Essen auszugehen: mindestens genauso schön ist es, groß zu Hause zu kochen. Genau das haben Aidan und ich letztens getan, um euch ein veganes der-Herbst-ist-bald-da Menü präsentieren zu können! Los geht's mit der Apfel-Möhren-Suppe - das Rezept findet ihr hier. Total lecker, einfach und auch günstig zu machen.
Even though it is really nice to go out to have lunch or dinner: it is at least as nice to cook a big meal at home. This is exactly what Aidan and I did the other day to present to you a vegan autumn-is-just-around-the-corner menu! We start with the apple carrot soup - you can find the recipe here. Totally delicious, simple and also cheap to make.
Da man (zumindest wir) nie genug Nudeln essen können, gab es die als Hauptspeise. Aber mit einem Pesto, das euch von den Socken hauen wird! Und dann noch geröstetes Gemüse. Mehr verlange ich gar nicht zu meinem Glücklichsein. Das Rezept zur Inspiration gibt es hier. Diesen Weißwein haben wir zum ersten Mal ausprobiert und fanden ihn echt lecker; er stammt aus der Fair-Trade-Produktreihe von Lidl.
Since there can never be too much pasta (at least in our book), we decided on a pasta dish as a main. But with a pesto that will sweep you off your feet. And roasted vegetables. I don't need more to be in my own personal heaven. Find the recipe that I used as inspiration here! We had this white wine for the first time and really liked it; it's from the fair trade product range of Lidl.
Viele Leute fragen mich, ob vegan essen eigentlich teurer sei, ob man mehr essen muss, um satt zu werden usw. Ich finde es nicht teuer, außer natürlich, man besteht auf Ersatzprodukte: veganer Käse und Joghurt ist (noch) teurer als die Milchvarianten. Aber dieses Menü zum Beispiel hat uns nicht viel gekostet, die meisten Zutaten gab es nämlich bei Lidl! Vieles davon konnten wir auch in Bio-Qualität kaufen, was mir persönlich sehr am Herzen liegt.
I get asked quite a bit whether eating vegan is more expensive, whether you have to eat more to be filled and all that. I don't think it's more expensive unless you insist on substituting: vegan cheese and yogurt is (still) way more expensive than the dairy version. However, this menu didn't cost us much since we got most of the ingredients at Lidl! A lot of the staff we bought was organic, which is something close to my heart.
-Kati
29 comments
looks delicious :)
ReplyDeleteI looks amazing and delicious I will love to try it out.
ReplyDeletehttp://tifi11.blogspot.com
wow! looks so nice and healthy!
ReplyDeletewww.bstylevoyage.blogspot.com
xx
deliciso
ReplyDeleteI like these photos
step
to
step
Mhhm, sieht super aus! Ich liebe Nudeln!
ReplyDeletechoconistin.blogspot.de ,lg♥
Looks so delicious, you're making me hungry :)Fashion Phases
ReplyDeleteFacebook
Instagram
Twitter
Looks really yummy.=)
ReplyDeleteOooh i like it!
ReplyDeleteChocolate Rose Style
Hello Katie, I want you to know I nominated you for theSisterhood of the World Bloggers Award because you are an such of an awesome blogger and I love stopping by to see your posts :)
ReplyDeleteWhile I'm not vegan I often see how much the alternatives are. Usually more than something that's just the organic version of something.
ReplyDeleteoh my goodness that looks so tasty! Will have to try :)
ReplyDeletehttp://abeautifulheart07.blogspot.com/
These look absolutely delicious - must try!
ReplyDeleteeven if i'm not a fan of veggies, still, i think this looks delish kati! :)
ReplyDeletexoxo, rae
http://www.raellarina.net/
Mmm, what a healthy and colorful meal!
ReplyDeleteI wish I had the self discipline to go vegan...but admire those who can do it!
The Dragonfruit Diaries
This looks like a meal I would enjoy. So good!
ReplyDeleteHmm, ein Post ganz nach meinem Geschmack- versuch das Pesto nochmal mit Cashew Kernen, ich finde das noch besser! Ist natürlich auch geschmacksache, aber die Cashewkerne sind noch weicher/cremiger als die Mandelkerne. Hier gibts heute veganen Burger- das muss auch mal sein ;)
ReplyDeleteLiebe Grüße!
Yum yum yum! Cook for me Kati :c Xx
ReplyDeleteLooks delicious and love the elegant plating.
ReplyDeleteIt looks so yummy! I find that since I don't buy meat anymore I save quite a bit of money being a vegetarian. I can imagine being vegan would save even more money because we do eat quite a bit of cheese around here!
ReplyDeleteIt looks yummy to me :)
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteEine Freundin lebt schon seit längerem komplett vegan und wir haben erst am Wochenende wieder ein Gespräch darüber geführt. Sie findet es immer noch sehr fies (sie ist Amerikanerin), dass die Ersatzprodukte in Amerika oft besser schmecken (gerade der Käse) und auch wesentlich billiger sind als hier.
ReplyDeleteAber ansonsten (was ja viele immer nicht glauben) lebt sie ganz gut und ohne großen Verzicht.
Vielen Dank!
Du hast ja so recht! Das frage ich mich manchmal auch... das Fotografieren an sich ist nicht mein Problem, das mache ich natürlich immer noch sehr gern!
Aber viele Alltagsdinge finde ich gerade sooo nervig und zäh...
That food looks yhammy dear! ;)
ReplyDeleteIsa M., Tic Tac Living
it looks yummy!!! :)
ReplyDeletekisses dear!!
http://baulderaquel.blogspot.com
Sieht sehr lecker aus. Ich versuche immer Bio zu kaufen wenn's geht.
ReplyDeletehttp://nagareboshi9.blogspot.ch/
It looks delicious! I make zucchini and eggplant past all the time, even though I'm not vegan, it's just so yummy!
ReplyDeletehttp://bellapummarola.blogspot.it/
Love your cooking post!
ReplyDeleteKeep sharing, once I get my own kitchen
can't wait to try your recipe's.
xx
Giana. Lds
www.ledesociale.com
What a delicious meal! Yummy :)
ReplyDeleteKisses